top of page

Paterswoldsemeer

Paterswoldsemeer

Het Paterswoldsemeer is in de 16e en 17e eeuw ontstaan door afgraving van het veen. In het begin van de 20e eeuw werd het populair bij welgestelde mensen voor recreatie. In die tijd zijn ook gebouwen gebouwd die nu nog bestaan, zoals de Paalkoepel, het familiehotel Fletcher en het clubhuis van de zeilvereniging de Twee Provinciën.

Aan de noordkant zijn in de loop der tijden veel recreatiewoningen gekomen. In de tweede wereldoorlog hebben hier veel onderduikers de oorlog overleefd.

Tegenwoordig zijn er nog steeds veel recreatiewoningen rondom het meer en ook op enkele eilandjes op het meer. Daarnaast zijn de vele horecagelegenheden rondom het meer uitstekend geschikt voor feesten en partijen.

De vaartocht gaat via het Noord Willems kanaal en een schitterend stukje Hoornse diep, een restant van de Drentsche Aa, en een sluisje naar het Paterswoldsemeer. Hier kan het meer rond gevaren worden of er kan aangemeerd worden bij een eilandje, voor een lunch of pick-nick ,of bij één van de vele horecagelegenheden bij het meer.

De tocht van Groningen naar het meer duurt ongeveer twee uur. Ook is het mogelijk om alleen heen of terug te varen.

Hoeveel personen

Maximaal 12 per boot

Meerdere boten reserveren is mogelijk

Opstapplaatsen

  • Kleine der Aa

  • Hoofdstation

  • Oosterhaven

  • Maagdenbrug

  • Herman Colleniusbrug

  • In overleg ook andere plekken mogelijk

Prijs

Eerste uur € 100,00

Daaropvolgende uren € 60,00 p/u

Catering mogelijkheden

Kosten voor drankjes € 1,50 per flesje bier, blikje fris of glas wijn/rosé

>>>Meer cateringmogelijkheden

plattegrond.JPG
bottom of page